Carlos Winkel

Carlos Alberto Winkel overleed op 26 maart 2017, nog maar 33 jaar oud, aan de gevolgen van een Shallow Water Blackout.

 

Carlos en zijn vriendin emigreerden in februari 2016 vanuit Nederland naar Curaçao, zijn geliefde geboorte-eiland, om aldaar een carrière te beginnen als advocaat in de Cariben bij het gerenommeerde advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne.

Hij was een ervaren “scuba diver”, met - op Dive Master na - alle certificaten, en hij genoot ervan om in of onder water te zijn, en al helemaal in de Caraïbische zee rond Curaçao.

Hij wilde altijd het allerbeste uit zijn leven halen en vierde dit leven samen met zijn vriendin, familie, vrienden, bekenden en collega’s.

 

Op 26 maart, na een heerlijke Rotary-familiedag vol activiteiten, gingen Carlos en zijn vriendin nog even naar het huis van goede vrienden, om nog iets te drinken en een duik te nemen in hun zwembad. Zoals altijd deed Carlos zijn oefeningen om langer onder water te kunnen blijven door bewegingloos met zijn hoofd naar beneden in het water te gaan liggen. Helaas buiten medeweten van de andere drie in het zwembad. Een van de vrienden voelde zich wat ongemakkelijk en stootte Carlos aan. Toen werd het duidelijk dat hij niet meer bewoog. Onmiddellijk haalden ze hem uit het water en begonnen met reanimatie, maar het was al te laat. Een paar dagen later rapporteerde de patholoog dat Carlos zeer waarschijnlijk gestorven was door de gevolgen van Shallow Water Blackout, iets waarvan wij allen nog nooit hadden gehoord.  

Carlos zal altijd herinnerd blijven als een fantastisch mens, geliefd door zijn vriendin, familie, vrienden en collega’s, van wie iemand zei: “Carlos was slimmer, hij werkte harder, en hij genoot meer van het leven dan de meesten van ons.”.