Luuk Dullaert

Vrijdag 13 mei 2016 kregen wij het bericht dat je nooit hoopt te krijgen. Onze Luuk, 33 jaar, was verdronken in het zwembad bij zijn appartement. Hoe was het mogelijk dat onze sterke, gezonde Luuk die zo van watersporten hield kon verdrinken?!

Na jaren veel te hebben gereisd werkte Luuk een aantal jaren in Shanghai. Maar het snelle leven van hard werken en veel feesten in die grote stad ging hem langzaam tegenstaan. Luuk vertrok in 2015 naar Boao, Hainan, het Hawaii van China. Hij was hard aan het werk om van zijn eigen bedrijf een succes te maken en werkte daarnaast voor de plaatselijke Kiteschool. Daar kwam hij Grace tegen, de liefde van zijn leven. 

Luuk was een fanatiek kitesurfer, zwom dagelijks en hield van uitdagingen zoals paramotor vliegen. Luuk ging steeds bewuster leven en raakte geïnteresseerd in yoga en meditatie. Zo kwam hij in aanraking met de Wim Hof Methode. Luuk was enthousiast over deze methode, hij voelde zich er sterk en energiek door. Toen uit het autopsierapport bleek dat Luuk was overleden aan een Shallow Water Blackout was de relatie met de Wim Hof Methode direct gelegd. 

De andere zwemmers en de poolboy hebben niets gemerkt tot ze Luuk op de bodem van het (ondiepe) zwembad zagen liggen.

Luuks positieve energie kunnen we allemaal nog voelen. Zijn grote lach, liefde voor het leven en de oprechte interesse in de mensen en de wereld om hem heen. Ook al woonde Luuk de laatste jaren in het buitenland, ons contact was intensief en goed. Misschien zorgde de afstand er juist wel voor dat we genoten van elk moment dat we samen hadden en gingen onze gesprekken altijd meteen de diepte in. Luuk heeft intens geleefd, en wij zullen hem de rest van ons leven intens missen.

 

Follow, follow the sun”- Xavier Rudd